Rypäleet kasvun alkuvaiheessa
 

Viinit ovat mielenkiintoinen ja hauska retki ruoan maailmaan

Olen elänyt mukana suomalaisen viinikulttuurin kehityksessä ja viineistä minulla on kokemusta yli 30 vuoden ajalta. Olen tehny työtä Helsingin huippuravintoloissa ja ollut tekemisissä viinin, maistamisen ja viinintekijöiden kanssa.  Suurimman oppini olen saanut ViiniExpoa ja Viini&Ruoka-messuja järjestäessä  sekä  työskennellessäni Viini-lehdessä Juha Berglundin kanssa  Viinitiedon jakamiseen antaa pohjan koulutus, tastingit, useat avatut pullot ja keskustelut sekä omat kokemukseni.

Koulutan viineistä, ruuasta ja ruokakulttuurista mielelläni. Olen äärimmäisen kiinnostunut siitä, miksi joku maistuu juuri tältä tai minkä kanssa sitä kannattaa juoda, en ole puritaaninen viinifriikki. Olen innostunut kertomaan, mitä viini on ja miten onnistuu omissa viinivalinnoissaan. 

Kouluttaessani tulen ajoissa valitsemaasi paikkaan ja tuon tullessani maisteluun sopivat lasit. Tavallisin asiakkaani on tällä hetkellä työporukka tai kaverijengi, joka haluaa 10-20 henkilön voimin tutustua viinien saloihin ja viettää nautinnollista aikaa yhdessä. Koulutukseen sopii viinin ja ruuan yhdistely, viinin maistamisen perusteet ja rypäletietous esimerkiksi kolmen yleisimmän punaisen ja valkoisen osalta. Kuohuviineistä saa aikaa kahden tunnin mainion tarinoinnin. Koulutus sovitetaan osallistujien taitojen mukaan.

Sisältöön kuuluu erikseen sovittavien asioiden lisäksi viinilasit, jotka tiskaan itse ja etukäteisohjeet viinien hankinnasta. Kolmen tunnin koulutuksen hinta on 400€ + alv 24%, lisätunti 150€ + alv 24%. Metropolialueella en veloita matkakuluja.

Ole rohkeasti yhteydessä, niin suunnittelen unohtumattoman ja hyödyllisen viinikoulutuksen sinun ryhmällesi.